Blogs

Advocaat – Arbeidsrecht Specialist – Interim

Veelvoorkomende vragen heeft Het Arbeidsrecht Bureau al voor je beantwoord in een aantal overzichtelijke en heldere – korte – blogs. Houd deze pagina in de gaten voor updates over recente ontwikkelingen.

Ben je werknemer? Klik hier voor de blogs die op jou van toepassing zijn.

Dutch employment law

Dutch employment law

Are you dealing with workers in the Netherlands, or are you planning to? Get familiar with the most important aspects of Dutch employment law.

herplaatsing

Herplaatsing

Het is verplicht om voorafgaand aan een ontslag te onderzoeken of een werknemer kan worden herplaatst. Lees hier meer over de herplaatsingsplicht.

herplaatsing

8 tips bij een arbeidsongeschikte werknemer

Een arbeidsongeschiktheidsdossier kan een jarenlang traject worden. Niet zelden komt er een conflict uit voort. Lees hier 8 tips bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid van een werknemer.

werkgeversverklaring_avondklok

ZZP-er of schijnzelfstandige?

Op de arbeidsmarkt wordt personeel steeds vaker op zzp basis ingezet, bijvoorbeeld in de horeca. De bedoeling is dat dit wordt gedaan met een overeenkomst van opdracht. En geen arbeidsovereenkomst. Maar dat zit juridisch vaak anders.

ketenregeling

Ketenregeling: Hoe zat het ook alweer?

Zodra aan een van de elementen van de ketenregeling is voldaan, loopt het laatste tijdelijke contract niet meer automatisch af op de einddatum. Lees hier over de ketenregeling.

herplaatsing

Sancties in het arbeidsrecht

Wat is een gepaste sanctie bij grensoverschrijdend gedrag van een werknemer? Een waarschuwing? Of een ontslag? Lees hier meer.

verzekering-rechtsbijstand

NOW en bedrijfskeuzes

Heb je de NOW 1.0 of 2.0 regeling aangevraagd? Lees hier welke bedrijfskeuzes in de organisatie gevolgen hebben voor de hoogte van de subsidie!

Helder en transparant over de kosten

Checklist reorganiseren – met stappenplan

Hier vind je een uitgebreide checklist. Als werkgever kun je die gebruiken als stappenplan in een (potentiële) reorganisatie. Ben je werknemer? Gebruik de checklist dan om te controleren of je werkgever in de reorganisatie de juiste stappen zet.

Heb je vragen?

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Specifieke vragen over reorganiseren of bedrijfseconomisch ontslag?
Ga naar HetReorganisatieBureau.nl

het-reorganisatie-bureau
Naam *
Fill out this field
Email adres *
Geef een geldig e-mailadres op.
Bericht
Fill out this field
Postadres

Sophialaan 33
1075 BL Amsterdam

Telefoon

06-41262746

E-mail

info@HetArbeidsrechtBureau.nl

Menu