About

Advocaat – Arbeidsrecht Specialist – Interim

Maak kennis met:
De advocaat achter Het Arbeidsrecht Bureau.

Ik ben Annette de Groot

Rotterdamse én Amsterdamse. Met meer dan 16 jaar ervaring in de jungle van het recht.

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de advocatuur. Gespecialiseerd in arbeidsrecht, ontslagkwesties en reorganisaties. Ik ondersteun grote, internationale bedrijven die hier tegenaan lopen, maar ook individuen.

Confrontaties ga ik niet uit de weg. Ik onderhandel sterk en haal het onderste uit de kan.

Ik ben een snelle, analytische denker. Ondernemend, creatief en avontuurlijk. Een echte regelneef. Als Excel-virtuoos zie ik graag cijfers, schema’s, kaders en rasters. Ik neig naar perfectionisme.

Een jurist met een groen hart.

Maar ik wil het anders aanpakken.

Niet zoals traditionele advocaten. Want dat past niet bij mij.
En – ik denk – ook niet bij de organisaties en de wensen van nu.

De bedrijfsvoering wordt overal efficiënter. In de huidige maatschappij houden we oude werkwijzen en tradities tegen het licht. Daarmee ook de werkwijze van de advocaat.

Efficiency en een gezonde prijs-kwaliteit verhouding vind ik daarom belangrijk. Én oog voor het milieu: geen stapels papier en kostbare kantoorruimte. Ik kom voor een bespreking naar jou toe. Op de fiets, of met de trein. Of we spreken elkaar telefonisch, via de digitale kanalen en in mijn pop-up kantoor.

Door deze manier van werken voorkomen we niet alleen onnodige kosten en kilometers, ik bespaar jou en mij ook tijd. Om diezelfde redenen ben ik pragmatisch, recht voor z’n raap, duidelijk en snel. Ik houd van structuur en het ontrafelen van jouw probleem.

Noemenswaardig

Ik heb de specialisatie opleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit met goed gevolg voltooid en ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Daarom mag ik het keurmerk van de Nederlandse Orde van Advocaten voor specialisten gebruiken.

Daarnaast ben ik als groene jurist actief betrokken bij Recht voor Klimaat, o.a. als koploper van de Commissie ArbeidsRecht Voor Klimaat, met als doel via het arbeidsrecht de wereld een stukje beter te maken.

In 2023 en in 2024 ben ik genomineerd voor de Dutch Independent Legal Award (DILA), als gevolg van mijn inzet als interim Legal Counsel Employment Law voor ASML.

Lees ook de artikelen over mijn kantoor in het Advocatenblad en in het Amsterdamse Balie Bulletin over waarom ik ‘een advocaat van nu’ genoemd mag worden.

Schroom niet om mij te bellen.

Je kunt mij bellen zonder drempelvrees. Want een telefoontje met je advocaat moet niet alleen nuttig, maar ook ontspannen zijn. Informeel en niet opgeprikt.

Schroom dus niet om alles te vragen en om contact op te nemen. Ik help en ontlast je graag.
Een potentieel arbeidsconflict is al stressvol genoeg.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Kijk bij de reviews of op LinkedIn.

Menu